"In my view you cannot claim to have seen something until you have photographed it." Emile Zola



marți, 4 septembrie 2012

Cat mai valoreaza o inima la tava in zilele noastre?


Macar un sarut? O mana intinsa? O privire calda? O promisiune? Reciprocitate sentimentala? Atentie? Un apel, un mesaj? Nimic?

Mai sunt posibile povestile de dragoste in care ei se intalnesc, se plac, se iubesc si raman impreuna pana la moarte in lumea pragmatica, si inundata de relatii fizice pasagere in care traim? Isi mai doresc oamenii, mai au nevoie de iubire, sinceritate si fidelitate?
Daca persoana la care tii nu are nevoie de ce ii poti tu oferi, oricat de mult si pur si bun ar fi, atunci este totul in zadar.

Alergand dupa un rost in societate, strangand un ban pentru a trai, speriati de urmatoarea posibila dezamagire si dezechilibru sentimental, mai gasim loc si capacitatea de a renaste focul interior pentru cineva?

Mai suntem capabili sa oferim totul, sa ne sacrificam pentru persoana de langa noi, sa traim pentru ea, sa facem lucruri numai pentru a il vedea pe celalalt zambind?

Ideal? Dorinte, nevoi si sperante ale unuia, combinandu-se la acelasi nivel cu ale celuilalt, scaldate in comunicare, luminate de sinceritate si ancorate in fidelitate.

Intretineti increderea celuilalt si nu indoielile, misterul trait sa fie al iubirii cuplului si nu al vietii individuale traite in afara acestuia,
Comunicati sincer si total si oferiti, oferiti si iar oferiti, inima, trupul, privirea, gandurile, tot ce este mai intim, pentru ca atunci contopirea va fi completa.

Putem fi, putem oferi, putem face totul avand teama ca se va putea incheia intr-o zi? Dar putem trai fericirea altfel?

Totul tine de nevoi, experientele personale si conjuncturile de moment. Totul se denatureaza si este influentat atat de usor. Totul se schimba atat de repede.
Si atunci ce faci? Continui sa oferi!

Inima este singurul organ care oferit in intregime unei persoane, o data distrusa, se poate regenera si oferi astfel altei persoane. Asa ca, nu va temeti de sfarsit. Visati, oferiti, traiti!

Ignoranta si nepasarea dor si cresteaza adanci crevase in tesutul iubirii prin care se scurge insasi viata.


Deci, cat mai valoreaza o inima la tava in zilele noastre?



8 comentarii:

  1. Din fericire pentru mine, am gasit acea persoana careia sa ii pot oferi inima la tava fara sa imi fie teama :) Ne-am servit reciproc cu inima la tava. Iti zic eu, nu e prost cel care isi ofera inima, pentru ca deh, omul iubeste si asta e. Este prost cel care nu stie sa aprecieze o inima buna..

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai întâi, aș zice, luptă pentru a iubi necondiționat. Apoi, s-ar putea să apară și rezultate... și inima oferită să primească și ea, la rândul ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce realizare trebuie sa fie sa poti iubi neconditionat. Sa nu te influenteze daca si cat primesti inapoi. Sa lasi la o parte dorintele de apropiere, contopire si reciprocitate chiar si in simplitate. Si bineinteles, sa nu transformi nimicul in frustrari.
      Cazul de mai sus era mai mult particular decat general, la prima intamplare clara de acest gen din viata mea.
      Acum ma gasesc in a doua care este chiar mai interesanta. Bine, inca nu s-a ajuns la iubire, este mai mult o fascinatie creata din asemanari si dorinte regasite in cealalta persoana.

      Ștergere
  3. Da, e greu, aproape imposibil. Dar îți îndrepți energia pozitivă într-acolo. Uneori primești răspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un risc, intr-adevar. Poti castiga o viata, sau poti pierde o parte din ea. Dar incercarea e mai importanta pentru ca genereaza o posibilitate pe care altfel, nu ai putea s-o fructifici si regretul de a nu fi incercat este mai puternic, cel putin in cazul meu.
      Asa ca, asa cum am spus mai sus, ma aprovizionez cu tavi si continui sa iubesc.
      Si povestea nebuna de acum este un vis, o multime de dorinte si elemente reunite intr-o singura persoana... care nici nu stie.
      Cu inima nu te pui, lili, dar din pacate nu se pune nici ea cu realitatea.
      Sper ca realitatea aceasta sa fie mai blanda, asa ca vom vedea ce poate face energia mea pozitiva :)

      Ștergere